Optiilo indleder samarbejde med Spar Nord

Fintechvirksomheden Optiilo, der leverer markedsdata på realkreditområdet, har indgået samarbejde med SparNord. Det betyder avanceret realtidsovervågning af bankkundernes realkreditlån og en automatisering af arbejdet med låneanbefalinger med udgangspunkt i hver enkelt husstand.

Spar Nord vil benytte Optiilos unikke markedsovervågning til at optimere monitoreringen af, hvordan markedsudviklingen påvirker hver enkelt realkreditlåners situation. Det vil i praksis betyde hurtigere og mere præcise anbefalinger og dermed en endnu højere kvalitet i rådgivningen af bankens kunder.

Der er tale om et system, der benytter en række avancerede overvågnings og beregnings-algoritmer, som automatisk samler data fra en lang række offentlige datakilder, registre og forskellige børser.

Via nye måder at kombinere og bearbejde disse data på er det muligt både at lave meget præcise beregninger og automatiserede låneanbefalinger direkte til den enkelte rådgiver i banken.

Det betyder, at rådgiveren ikke skal forlige sig på overordnede data, men kan følge med i udviklingen for den enkeltes lån i forhold til specifikke obligationskurser, rentesatser og prisudvikling helt ned i det nærmeste lokalområde med udgangspunkt i kundens individuelle præferencer.

Bankens kunder vil således få en ny kundeoplevelse, hvor banken er endnu mere proaktiv i rådgivningen, og kan orientere om opståede muligheder uden forsinkelser.

“I Danmark er vi privilegerede med utrolig meget tilgængeligt data på ejendomme. Desværre bliver denne viden sjældent udnyttet tilstrækkeligt. Med moderne teknologi er det muligt at lave præcise beregninger i et tempo, der gør det muligt at tilbyde helt nye digitale services, som kan højne rådgivningsniveauet markant”, udtaler stifter af Optiilo, Martin Riedel.

Systemet er løbende blevet udviklet og forfinet via samarbejde med Optiilos nuværende kunder, der primært består af uvildige rådgivningsvirksomheder med speciale i lånekonverteringer. Der er således tale om et gennemprøvet system, som allerede nu overvåger realkreditlån for mere end 50 milliarder kroner.

At systemet er gennemprøvet og klar til øjeblikkelig implementering, er da også en del af årsagen til, at Spar Nord har fundet løsningen interessant:

“Ved at inddrage boligfinansieringseksperter som centrale personer i udviklingen af algoritmerne bag overvågningsmotoren, har der allerede været en validering af systemets funktionalitet i forhold til det daglige arbejde med rigtige kunder og rigtige boligsager. Og det er blandt andet en af fordelene ved at indgå samarbejdet, forklarer Martin Bach, Direktør for Forretningsudvikling, Spar Nord.” Martin Riedel glæder sig over samarbejdet.

”Spar Nords fokus på at forbedre kundeoplevelsen og give et endnu bedre beslutningsgrundlag til boligejerne matcher vores formål perfekt. Samtidig kan vi gennem arbejdet få indsigt i mulighederne for at skalere løsningen til andre større virksomheder”, fortæller han.

Systemet fra udgangspunktet fungerer som et værktøj for bankens rådgivere, men er i sin kerne bygget op om både at levere en rådgiver og en kundevendt del. Det er således muligt for banken på sigt at tilbyde kunderne direkte adgang til systemet via f.eks. netbank eller mobil app, samt til såkaldt “medrådgivning”, hvor kunde og rådgiver ser på samme skærmbillede fra hver sin computer.

SparNord forventer at kunne anvende systemet i løbet af 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.

-->